Ett steg närmre..

Nu har det gått en vecka sen jag skrev sist. Men jag kan inte påstå att det har hänt så speciellt mycket.
Bilen min blev iallafall klar på verkstaden innan jag skulle till jobbet i tisdags, skönt! Så nu går den upp i temperatur & fungerar bra.
I torsdags tog jag med bilen på en långfärd till Mora. För första gången gjorde jag ett planerat besök där och inte bara en impulsgrej. Kändes ovant :) Men det gick ju bra det med.
På lördagen var det dags att åka och hämta folkracebil i Motala. 36 mil enkel resa. Behöver jag säga att jag hade ont i röven framåt kvällen när vi äntligen anlände till Mora igen?
Skulle åkt hem i söndags, men stannade tills igår, måndag. Nice!
Så igår tog jag bilen & åkte dom 18 milen hem till Gävle igen. Jobbade igår kväll. Och nu inatt har jag sovit bättre än på länge. Inget ont mot min sängkamrat jag haft i fyra nätter, men hemma är alltid hemma ;)

Fick ett roligt samtal nyss. Ska på jobbintervju nästa vecka. Det känns bra. Ett steg närmre nytt jobb. Skönt! Då kanske jag slipper vara arbetslös från 1 mars. Håll tummarna för mej!

Har även planerat ett Linköpiingbesök. Nästa torsdag, 8 februari, åker jag 4 timmar ner till min hemstad. Ska bli skönt att komma hem en stund. Men som vanligt så kommer väl tiden springa iväg och man känner att man knappt hunnit med hälften av allt man ville göra. Men men. Det blir fler besök!

Nu ska jag hoppa in i duschen. Skönt med sovmorgon! 4 timmar kvar tills jag ska infinna mej på jobbet!

Återkommer!

Överraskning.

Ojoj vad jag blev förvånad i fredags. Bror min kom ju upp hit till Gävle. Pratade med han några gånger på vägen upp & hörde att allt gick bra och så. Var ju lite orolig för att han skulle somna eller nåt när han åkte upp själv.
Men oj vad fel jag hade!
Bror min ringde när han var här nedanför & bad mej komma ner & hjälpa han bära upp lite grejjer. Slet på mej skorna och sprang ner för trapporna, ut genom porten. Och vem står där om inte Michelle och Mats. Det hade jag inte alls räknat med. Hon hade ju sagt att syrran hennes skulle komma hem just den här helgen då jag skulle ha fest. Men det var ju bara lögn. Det var ju planerat det här att dom skulle chocka mig. Men det var ju en förbannat bra överraskning!
Så i fredags käka vi kebab & drack lite grann innan det blev sovdags.

I lördags flytta vi min garderob på förmiddagen, åkte och handlade lite och vid 12-tiden var det dags att öppna första ;) Vid tretiden kom Fia och då satte vi oss och åt. Sen vid kanske halv sex kom Sarah  och sen kom det lite mera folk vid sjutiden. Trevligt!
Senare blev det krogen och efter att ha hållt igång i tolv timmar så behövdes det inte mycket!
Vid strax efter ett bestämde vi oss (eller rättare sagt min bror) för att dra hem. Somnade gott på kudden!

I söndags mådde vi alla som vi förtjänade. Blev frukost på närmsta pizzeria vid ett. Vid tvåtiden åkte bror, Mich & Mats hem. Sarah stannade till fem. Attans så ensamt det blev här hemma sen. Och en hel del städning hade jag ju att ta hand om. Eller rättare sagt. Har kvar fortfarande.. Har bara tagit tag i disken. Fy Madde! :)

Ja annars flyter livet på som vanligt. Har lämnat in bilen min på termostatbyte nu på morgonen. Hoppas de blir klara i tid för jag börjar ju jobba kl. 15.
Och innan jag börjar jobba hoppas jag att fastighetsskötaren har kommit hit & fixat mina element. Jag lovar er att det är mindre kul när tre av fyra element är iskalla.
Vaknade vid halv tre inatt av att jag låg & skaka. Då hade jag 14.5 grader inne i sovrummet & köket. Tog mina två täcken och la mig brevid det enda fungerande elementet, i vardagsrummet.
Nu är jag trött på att frysa!!

Blev ett väldans långt inlägg det här. Utan så speciellt mycket intressant dessutom ;)
På återseende!

Äntligen.

Äntligen är det torsdag och jag får njuta av flera dygns ledighet.

Tyvärr kan jag nog inte njuta av den så som jag tänkt. Fick reda på idag att jag blir arbetslös från 1 mars. Känns mindre roligt. Har nu lite smått panik att försöka hitta ett nytt jobb. Eller iallafall ett till.. Så är det någon som känner att de har ett jobb över i Gävle trakten så är ni varmt välkomna att höra av er! ;)


Var ute i Tavlan en sväng igår & hälsade på Pyret & Jonas. Ojojoj vad det snöade och var halt där ute. Skulle åka hem vid niotiden. Gick ut till bilen och det faanskapet startade inte! Lät jättekonstigt och luktade konstigt. Jag har varit på många folkracetävlingar i många år, men jag har då aldrig hört en bil låta sådär. Bra eller dåligt?

Så igår kväll stod jag i valet & kvalet. Skulle jag gå upp 45 minuter tidigare idag och ta bussen till jobbet om bilen inte startade. Eller skulle jag fortsätta sova & hoppas på att bilen starta? Efter lång överläggning valde jag det sista. Och tur hade jag att bilen startade imorse, men jag hade cykelnyckeln med utifall att.
Och bilen startade även när jag skulle hem ifrån jobbet. Så nu sitter jag här och hoppas på att det bara var något tillfälligt fel. Att bilen inte tålde luften där ute i Valbo eller nåt ;)

Nu är det dags att sätta sig framför tv´n.


Jobb.

Ja. Jag bara jobbar & jobbar känns det som.
Har jobbat varje dag sen i fredags.
Skulle varit ledig måndag, tisdag & idag, onsdag, men icke. Jag behövdes på jobbet och extra pengar tackar man ju inte nej till. Men nu känner jag mig trött. Så trött så jag försov mig imorse och fick stressa till jobbet. Skönt att det bara är imorron kvar, sen är jag ledig till klockan 14 på måndag. Äntligen!

Snart är det fredag också och då anländer bror min hit till Gävle. Ska bli kul att träffa han igen. Det händer ju inte allt för ofta nu när jag flyttat. Är ju cirka 35 mil som skiljer mig och familjen åt. Vissa dagar känns det riktigt tungt, vissa dagar känns det bättre.

Nu är det dags att ta en liten kvällspromenad. Har redan varit ute på långpromenad idag, men jag fick mersmak och det är ju bara positivt.

På återseende!

Snö.

Det har börjat snöa.
Jag som trodde, dum som jag var, att jag skulle slippa snö den här vintern.
Visst. jag tycker också att snö kan vara mysigt, roligt och allt det där.
Men har den inte kommit innan så behöver den inte göra det nu heller.
Snö vill jag ha runt jul. Den kan få komma i början av december, då när det är tänkt att det ska vara vinter. Men inte nu. Nu vill jag kunna känna ett slut på vintern. Nu vill jag se ett ljus, känna att det börjar närma sig vår och liknande. Men nej nej. Vintern nonchalerar mig och gör som den själv vill. Hade jag trott någonting annat?
Har jag tur så slutar det snöa snart och vägarna är fina imorgon när jag ska bege mig mot Gävle. Och kanske har jag ännu mera tur och det kanske, mot förmodan, är så att det är snöfritt där.
Nåja, alla barn blir ju glada iallafall, så jag får väl försöka glädjas med dom.

Annars rullar allting, iallafall det mesta, på som det brukar.
I helgen blir det jobb för hela slanten. De nya schemana vi har fått innebär en väldans massa mera helgtimmar för mig. Jag förstår inte rättvisan i att hon som jobbar 20% mer än mig har fått mindre än hälften så många helgtimmar på fem veckor som jag har fått. Det är konstigt det där. Men det är bara tacka och ta emot och se glad ut. Just nu är jag glad över att jag aldrig blev månadsanställd. För som det är nu, när jag går på timmar, så kan jag bara säga att "det där passet vill jag inte ha" och chefen är så illa tvungen att sätta in någon annan.

Nä om man skulle ta och förflytta sig från denna fyrkantiga saken till nästa fyrkantiga sak kanske. 

På återseende!

Onödigt vetande.

  • Fjärilar smakar med fötterna.
  • En gris-orgasm vara i 30 minuter.
  • Alla isbjörnar är vänsterhänta.
  • En snigel kan sova i tre månader.
  • En krokodil kan inte sticka ut tungan.
  • En struts öga är större än dess hjärna.
  • Man nyser i en hastighet av ca 160km / h.
  • Utan färgmedel skulle coca cola vara grönt.
  • Coca cola var från början tänkt som medicin.
  • Den elektriska stolen uppfanns av en tandläkare.
  • Jordnötter är en av ingredienserna i dynamit.
  • Elefanter är det enda däggdjuret som inte kan hoppa.
  • Det är fysiskt omöjligt att slicka sig själv på armbågen.
  • Eskimåer använder frysen för att förhindra att maten fryser.
  • Ögat har alltid samma storlek medans näsa & öron alltid växer.
  • Den som dricker kaffe löper 66% mindre risk att begå självmord.
  • 100 personer dör varje år av att ha satt en kulspetsrenna i halsen.
  • Delfiner & människor är de enda djur som har sex för nöjes skull..
  • Kackerlackor kan leva i nio dygn utan huvud. Sen dör den av svält.
  • Elefanten är ingen sjusovare. Den behöver endast 2 h sömn / natt.

Ja vad gör man inte när man är uttråkad. Ger er lite onödigt vetande att grubbla på. Mycket nöje! :)
Nu är det dags för ryggläge i soffan. Min vara hemma & ta det lugnt helg är snart över så det är bäst att ta vara på de sista timmarna innan det blir jobb igen...


Nybörjare

Jaha då har man blivit bloggare. Bra eller dåligt? Känns som man är fast i internetträsket.
Finns inte så mycket annat att göra nu när man är ensamboende.
Lika bra att hitta på nya roliga (?) saker att sysselsätta sig med.
Dröjer säkert ett tag innan jag kommit fram till hur det här fungerar. Ni får ha överseende med detta!
Återkommer.